zuraidah's FotoPage

By: zuraidah mohdyatim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Wednesday, 28-Jan-2009 08:45 Email | Share | Bookmark
Yummy days with my loved ones

i love plain butter cake with tea
Hmmm..don't feel like going to work today this morning when Tia makes noise and mama looked at the wall clock.arrghhh..it was 7.30 a.m.. mama asked papa " is it tuesday or wednesday?", papa said "wednesday"..mama asked again "are we working today?do we have to go to work?".."yes' papa said..hmmmm..malasnyer mama..pulled backed the soft,wangi blanket (heni put too much fabric softener laa..no wonder asyik2 " pelembut sudah habis puan")..drowned under the blanket until Mia crawled on mama and shouted "mamaaaaaaa"...habis la mimpi But mama suka the feeling of two liitle cute girls crushing mama down on the mattress..we guling2...hug each other,tickle2 and love it..sebab tu la malas pi kerja hari ni..dah lama cuti.

Gambar baru tak der lagi..mama MUST go to the camera shop one of this day and get a new charger for our poor camera..auntie heni dah letak kat mana tah..bila mama tanya" tak pernah lihat puan"..tu la jawapan standard..nak buat camana. So kat atas tu gambar cupcakes dah lama sikit masa buat dengan kak ikin dan ayan..mama memang suka plain butter cake masa baru2 masak..wangi sangat,yummy masa panas..minum dengan good tea with a slice of lemon..rasa aman jer dunia .

So cuti panjang ni memang la syiok..you all pulak asyik betkepit jer dengan mama papa tak boleh bergerak langsung..mesti nak ngekor..mama kat belakang pun mesti ada yang check and called mama "mamaaaaaa"..Sunday mama and papa decide to plant the creepers plant kat rumah baru kita..the retaining wall kat belakang rumah tu tinggi..because kat belakang rumah tanah kosong..semua Kayangan Height punya Bungalow Lots..mama fikir kalau paint pun retaining wall tu nanti lama2 pun berlumut jugak..gonna be an eyesore..tengok kat rumah maklang..cantik creepers tu panjant wall...so mama pun beli..nak pergi tanam papa tak sampai hati nak tinggalkan you all kat rumah..angkut la semua..sampai sana as expected both jump and sibuk..nak tengok orang korek la..bla..blaaa..hmmm..tak jadi kerja sangat tapi dapat la tanam the 5 bag of creepers.saturday you,uwan,mama,papa went to One Utama..we found nice aquarium with waterfall at the promenade..suka sangat both main ikan koi kat..indoor kolam..terjerit-jerit pegang air..lama kita spend masa kat situ..papa cakap..don't have to go anywhere far..the place is good enuf for both..after main2 we had our drink at "the tarik place"..mama ordered pegedel and roti bakar for you all.tapi nak main jer keja you all..after that, while papa finishing everthing on the table mama took you all main ikan lagi with uwan..then datang 3 or 4 bangaladeshi with his camera, without asking mama's permission sit and hold you for photos..mama marah betul..bukan sekali..datang few lagi, come and sat next to us pulak to take fotos..maybe they sent the pictures to bangladesh..and don't know what they claim...puas mama jerit2 panggil papa.tu la experience kat One utama on saturday..hmm tak tau macam mana celebrities cope but for mama definitley mama tak suka..quite scarry the experience..they degil and muka tebal.

Semalam..we thought nak stay kat rumah jerr because papa got tonns of works to do..dia mengadap laptop since malam tu..dah nak Board meeting kan..camtu la papa..asyik menekan Blackberry dah tu continue kat lap top..so mama buat breakfast..haaa..heavy ..mama cooked nasik goreng pattaya,goreng fries dan popia..hmm semua goreng lerr..tak bagus utk kesihatan ni but mama guna Olive oil..so ok la sikit..Tia pulak mama bagi fresh milk with cornflakes..Mia tak suka so she ate the omellete..dah dekat pukul 12..mama rasa nak keluar rumah sangat.. mama need to nourish mama punya soul...haaaa..haaaa.. apa dia?hmmm apa lagi pi tengok2 barang rumah la..so mama cakap kat papa..dia busy lagi ke..mama desperately need to look at "kitchen cabinet,sofas,cushions..dan apa2 yang berkaitan..at least pergi ikea pun boleh nourish mama punya "barang2 rumah soul"..kehh..kehhh so after papa send few things on his lap top kita orang siap nak pi ikea..ingat nak look at few lightings dan tinggalkan you all kat rumah..mama dah pun buat chicken with brocolli soup for your macaroni and gulai udang masak lemak cilipadi with tomato for uwan..tapi you all jerit2 and papa kesian..papa kata "bawaklah"

So what has happened kat ikea? So both ikut la pi ikea...suka ketawa2 duduk dalam stroller..sampai sana..dah tengok2 barang baru pukul 11.30..mama picked up at the children's section cutlery set and plates for you all..the moment both tengok spoon..terus jerit.."yumm..yummm..yummm"..demand nak makan..so bawaklah pergi cafe ikea tu..mama dapat table kat tepi tingkap..and mama buat order..salmon for papa,westcoast salad for mama,spaghetti and fries from kid's menu..so we duduk and makan..both really enjoy looking at cars dari window and makan..you had milk chocolate bar from ikea as dessert..Tia lumur seluruh muka dia dengan chocolate..mama kena cuci kat washroom ..after that both masuk stroller..mama bagi blanket satu sorang..and what has happened..anak2 nakal mama bungkus kepala dengan blanket macam pakai tudung..semua orang tengok and say "cute" dah tu terus tidur..camtu la hari kita kat ikea..mama tak la jugak beli apa2 kat ikea exccept your cutlery set and the plate..

hari ni pagi2 semua sibuk nak ikut mama pi kerja..nasib baik iman mama kuat..memang rasa nak duduk rumah jerr..makan buttercake yang panas dan minum tea with lemon..hmmmmm

tapi alhamdulillah dah sampai petang la kerja hari ni..banyak jugak yang dah settle dan sempat lunch time mam pergi jusco punya market beli ketam dan daging..malam tadi while waiting for you all to sleep and for papa to stop fiddling with hi laptop,mama watched the Asian Food Channel..asyik tunujk Chili crabs cooking jerr..mama tak la gila sangat..tapi dah tengik crab yang merah dan bercili tu terus la teringin pulak..so hari ni pi beli kat jusco 5 ekor RM25..dah tu daging..pagi tadi mama dah masak ayam lemak cilipadi for uwan..so petang ni mama nak masak chili crad dan balack pepper beef for papa..for you pulak mama bough stickers and books..balik nanti boleh main stickers ok

FP readers semua jom balik masak ketam ber cili yang kaw-kaw..yummm..yummm.. hmm mesti sedap daging ketam yang manis berlaga dengan cili...tabur coriander kat atas ...side dishes yang sedap pulak goreng soft tofu dan soup cendawan..


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net