zuraidah's FotoPage

By: zuraidah mohdyatim

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Thursday, 22-Jan-2009 07:42 Email | Share | Bookmark
TERINGAT SPAGHETTI ITALY

teringat spaghetti kat florence
the most delicious of course la kat italy
papa enjoying his gelato after spaghetti
sidewalk cafe kat rome ni pun serve delicious spaghetti
Hari ni mama makan nasi bukhara, office pergi beli kat plaza sentral shah alam,makan free guna duit menang pertandingan gerai masa sambutan raya kat office..semua orang telah makan dengan gumbiranya hmm besar betul portion dia, satu kotak tu boleh makan 2 orang..dengan ayam gemuk yang tertimbun,dengan telur mulus yang tergolek,kuah dal dan juga acar..makan papadom pulak krukk..krakkk..lepas makan jalan kaki pergi shopping complex..kena la bakar lemak ayam gomok tadi..kalau tak dia nyorok celah pinggang, depan tummy..mama pun jalan ala2 berlari kecik..punyalah nak bagi guna tenaga yang banyak..sampai kat One Utama Shopping mama jalan kehulu-kehilir..mengabis duit yang sedikit..masuk kedai buku la,supermarket la..hasilnya mama tapau laksa for dinner, kuih lapis dan buah melaka for uwan, yoyos and panda chocolate cookies for you,pisang,macaroni for breakfast,shampoo and blaaa..blaaaa...so exercise tangan jugak mengangkat barang dari mall to office..so tangan mama pun dah keluar muscle..he..hehhh

Some how after nasi bukhara mama masih think about spaghetti...semalam dah makan..hari ni terasa-rasa nak makan lagi..teringat masa2 travel dulu..sedap betul makan spaghetti or pizza kat italy-hmmm makan spaghetti kat florence,pizza kat venice..yumm..yumm betul.kat bandar Utama ni selain The Itallianies tempat kegemaran mama adalah cafe 1920-Vongole Spaghetti in Olive Oil dan the latest Dave deli-Mix Seafood with mushroom in Olive Oil..laju jer makan.

Kat sebelah office ni pulak ada Gloria Jeans..every Tuesday adalah ladies day..semua 50% off for ladies..pun ada spaghetti tapi bolognese la..mama pulak gila yang olive oil base jer..yang lain2 tu ok la jugak.Kalau teringat masa pregnant mesti pergi ikea dan makan spaghetti dari kid's menu..spaghetti in tomato sauce..walaupun spaghetti dia soggy sikit sebab express punya..tapi mama suka tomato sauce dia yang masam..semua tempat spaghetti mama dah check..dekat Le Gourmet the Curve pun Seafood Spaghetti dia boleh tahan..tapi yang the best dulu kat Piccollo Mondo-Mid valley.

Tu la cerita Spaghetti hari ni..nak makan yang sedap macam kat Italy...tak tau la bila..so all those shops mentioned above are good enough for now

Malam ni mama nak berehat dari masak..semua tapau today..mama dah order extra nasi bukhara for papa,since uwan tak suka sangat nasi tu..mama tapau gulai perut dengan rebung dan goreng kangkung belacan from haslam restaurant kat office..for mama pulak ada laksa ..so balik malam ni boleh main2 extra dengan you all..semalam mama masak both of u terjerit2 kat depan..hasilnya sempat jugak mama masak tumis air cendawan, sup fish ball dengan fresh tofu skin dan goreng ikan jenahak dan goreng kacang panjang dengan ikan bilis..hmmm banyak rupanya ye..patut you all complaint mama lama sangat kat dapur..tak pe hari ni kita enjoy2..lagi pun esok dah Friday..mama suka tu


View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net